Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 10. 2019. 15:25 >> 15:25
2

KATIĆ-ERENTOKA

U Portonovom posao za 1.500 Novljana

Portonovi je projekat koji mijenja Herceg Novi i predstavlja posebno značajan impuls razvoju grada, a do momenta otvaranja 2020. godine, obezbijediće posao za 1.500 Novljana, poručeno je na sastanku predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i predstavnika Azmont Investmentsa.

Na sastanku sa predsjednikom Odbora direktora Ahmetom Erentokom, izvršnim direktorom Azmont Investmentsa Rašadom Alijevim i generalnim direktorom Portonovog Stevanom Milićem, konstatovano je da će se dobra saradnja Opštine sa Azmontom i Portonovim nastaviti, te da će zajedno rješavati sva otvorena pitanja kako bi jedan od najprestižnijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope nastavio da se razvija planiranom dinamikom.

Predsjednik Opštine Stevan Katić zadovoljan je što se investitor opredijelio da lokalna zajednica bude što je više moguće uključena u život kompleksa.

Erentok je kazao da dio rizorta koji je sada dostupan javnosti predstavlja tek početak onoga što će Portonovi ponuditi. On je najavio da će 2020. godinu obilježiti veliko otvaranje Portonovog i prestižnog hotela lanca "One&Only".

Kako se na jučerašnjem sastanku moglo čuti, otvaranju će prethoditi saradnja Investitora, Opštine i Države na uređenju putne infrastrukture koja kompleks povezuje sa ostatkom naselja i Jadranskom magistralom. Dogovorene su i dalje aktivnosti koje se tiču saradnje Opštine i Azmonta u oblasti uređenja komunalne infrastrukture potrebne za funkcionisanje rizorta.

Ključni izazovi, koje treba riješiti da bi se Herceg Novi pozicionirao među ekskluzivne destinacije za goste visoke platežne moći, prepoznata su pitanja pristupačnosti, odnosno problem prelaska granica i saobraćajnih gužvi u ljetnjoj sezoni i nedostatka letova tokom zime.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo činjenicom da u Herceg Novom sezona traje sve duže, te da je ove godine zabilježen porast broja turista od oko 20 odsto.

Kako su naglasili u Opštini, Portonovi je posebno značajan zbog otvaranja novih radnih mjesta, čime direktno utiče na rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema.

Do momenta zvaničnog otvaranja u kompleksu u koji je do sada uloženo skoro pola milijarde eura biće zaposleno oko 1.500 ljudi. Prema ovogodišnjim podacima, 85 odsto operative kompleksa su državljani Crne Gore, od čega skoro 50 odsto zaposleni sa teritorije opštine Herceg Novi.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније