Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

03. 10. 2019. 20:20 >> 22:50
17

STANKOVIĆ ZA TVCG

"Neću se povući pred licem s potjernice"

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković saopštio je za TVCG da je sve dosadašnje funkcije obavljao na dostojanstven način, da nije "zec iz gore" i da se neće povlačiti pred licem sa potjernice.

"Državno tužilaštvo vrši funkciju u interesu svih građana, zahtijevam da se utvrdi prava istina o čitavom slučaju", rekao je Stanković u emisiji "Intervju za TVCG".

Govoreći o uhapšenom sekretaru VDT-a Nenadu Vujoševiću, Stanković je izričit da Vujošević nije njegova niti lijeva, niti desna ruka. 

"On je samo obavljao te administrativne poslove. Na pitanje da li sam ga ja tu zaposlio, nijesam on je već imao preko dvadesetak godina staža, a ja sam ga zatekao na poziciji višeg državnog sekretara i on je prošao bio sve provjere i procedure," rekao je Stanković. 

Niko ni u samom Vrhovnom državnom tužilaštvu nije primljen, a da nije prošao sve provjere, kaže Stanković, dodajući da on nema te ingerencije.

Stanković je rekao i da je Vujošević suspendovan odmah nakon što su stvoreni zakonski uslovi za to, odnosno nakon proširenja istrage.

"Radi se o živom predmetu, gdje se vodi istraga, ja u vezi sa tim ne mogu da odgovaram na pitanja. Siguran sam da je Specijalno državno tužilaštvo pravovremeno reagovalo u vezi sa tim", rekao je on.

Upitan da li je u kumovskim odnosima sa Vujoševićem, Stanković kaže da nijesu. 

On je istakao da ni jednog momenta nije imao namjeru da napuštanjem pres konferencije, na kojoj su tužioci govorili o aferi, izbjegne pitanja novinara. 

"Postojale su ranije preduzete obaveze, ali i da sam sjedio na konferenciji ne bih mogao da odgovaram na pitanja," rekao je on.

Stanković je rekao da se nije javio na javni poziv za vrhovnog državnog tužioca.

Na pitanje kako tumači to što se u snimku stalno provlači pitanje o davanju novca, kazao je da o tome za sada ne može govoriti.

Upitan je li tačno da će njegov sin oženiti kćerku Darka Šarića, Stanković je odgovorio da pozivnicu još nije dobio.

Poručio je da je njegov sin završio Pravni fakultet i da je, pošto za njega nije bilo mjesta u tužilaštvu, otišao u advokate.

Stanković je istakao da Tužilaštvo drži konce u svojim rukama i da ga ne može poremetiti lice sa potjernice.

Upitan da li ima osjećaj da je poljuljano povjerenje u Tužilaštvo, Stanković kaže da sigurno da jeste ali ističe da neće Tužilaštvo posustati zbog sekretara koji je postao, kako je rekao Stanković, zamorčić jednog čovjeka.

Stanković je ocijenio da crnogorsko tužilaštvo ima rezultate, kao ni jedno u regionu, ali da je prinuđen da razgovara o aktuelnoj aferi.

Upitan da li isključuje mogućnost blokade Tužilaštva četiri dana pred istek njegovog mandata, Stanković podsjeća kako je to stavio na dnevni red prije nekoliko dana.

"Računam sa tim da to Tužilački savjet neće dozvoliti, jer bi to ugrozilo vladavinu prava".

On je istakao da očekuje da ni Državno tužilaštvo ni Tužilački savjet neće podleći, kako je rekao, podvalama i namještanjima lica sa potjernice i da će sprovesti kompletnu istragu o cijelom slučaju.

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE.

 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније