Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

04. 10. 2019. 12:15 >> 12:14
2

KLUB POSLANIKA

SDP predložio nabavku stacioniranih radara

Poslanici SDP-a Raško Konjević, Draginja Vuksanović Stanković i Ranko Krivokapić predložili su rebalans budžeta, kojim bi se obezbijedila sredstva za nabavku stacionarnih radarskih sistema.


Iz SDP-a kažu da izgubljene živote i ogromnu materijalnu štetu nastale zbog saobraćajnih nesreća ne možemo povratiti, ali da je moguće značajno smanjiti broj poginulih i povrijeđenih na crnogorski putevima uz primjenu modernih tehnoloških sistema u budućnosti.

"Socijaldemokratska partija je više puta predlagala nabavku stacionarnih radarskih sistema, koji bi instalirali se na preko 70 najkritičnijih tačaka na putnim pravcima u našoj zemlji čime bi se značajno smanjio broj nezgoda koje se danas broje u hiljadama. Nažalost i pored brojnih obećanja i uvjeravanja i od strane resornog ministra i predstavnika skupštinske većine na plenumu i sjednicama Odbora za bezbjednost i odbranu za realizaciju ovog, 2.2 miliona eura vrijednog posla, očigledno nema volje i svijesti o značaju za naše sugrađane", saopštio je SDP.

Ističu i da niz studija zemalja koje su se ozbiljan način posvetile ovom pitanju pokazuje značajno smanjenje broja udesa, nakon uvođenja stacionarnih radarskih sistema.

"Tako je u Velikoj Britaniji broj saobraćajnih nesreća od njihovog uvođenja smanjen sa 22%, a broj nesreća sa fatalnim posljedicama gotovo prepolovljen, odnosno smanjen je sa 42%. Brojne druge zemlje, poput Estonije, Letonije, Francuske, Kipra, Belgije i drugih su uvele slične sisteme i postigle impresivne rezultate kad je u pitanju zaštita života i imovine građana", kazali su iz SDP-a.

Istakli su da očekuju podršku vladajuće koalicije, "kako bi se već od iduće godine stanje bezbjednosti na crnogorskim putevima značajno popravilo".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније