Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

04. 10. 2019. 12:23 >> 12:23
1

SNP PORUČUJE

Građanima nejasne prednosti elektronskih servisa

Nedavno istraživanje agencije Ipsos pokazalo je da tri četvrtine građana i dalje radije biraju tradicionalni pristup uslugama javne administracije, odnosno odlazak na šalter, nego elektronske usluge, upkos tome što su one brže i u nekim slučajevima jeftinije, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

U SNP-u smatraju da analiza pokazuje da nadležni nijesu uspjeli da dopru do građana i da im na jednostavan način objasne sve prednosti korišćenja elektronskih servisa.

"To i ne čudi kada se zna kako se Ministarstvo javne uprave Crne Gore, koje je nadležno za ovu tematiku, odnosi prema e-peticijama koje su jedna od alatki pomoću kojih bi građani trebalo da slobodno iznose svoj stav, pokreću inicijative ili traže promjenu određenih propisa", smatraju u ovoj partiji.

Tako je Ministarstvo javne uprave odbilo, kažu, da pokrene elektronsku peticiju kojom je deset nevladinih organizacija od Vlade tražilo da objavi informacije o trošenju sredstava iz budžetske rezerve i stanovima koje dijeli funkcionerima.

Istu sudbinu, poručuju iz SNP-a doživjela je i e-peticija "Sačuvajmo Sinjajevinu - proglasimo Sinjajevinu zaštićenim područjem i parkom prirode", koju je Vlada Crne Gore odbila.

"Dakle, jasno je da aktuelna vlast elektronske usluge nije promovisala na način kojim bi privukla građane da ih iskoriste, a u onim slučajevima u kojima joj njihove eventualne posledice ne bi odgovarale, odlučivala je da ih odbaci", navodi se u saopštenju.

To je, kako smatraju, sasvim sigurno razlog nepovjerenja koje građani imaju prema ovim mehanizmima i to se, poručuju, mora mijenjati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније