Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 10. 2019. 18:00 >> 20:04

SAVJET RTCG

Usvojeni izvještaji Portala i Radija

Savjet Radio Televizije Crne Gore usvojio je izmjene i dopune Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, dok Finansijki izvještaj Javnog servisa za prvih šest mjeseci nije prošao.

Takođe nedovoljno glasova članova Savjeta imao je Izvještaj o realizaciji programsko produkcionom planu Televizije Crne Gore za prvih šest mjeseci ove godine, dok su sa jednim uzdržanim glasom usvojeni Izvještaji o realizaciji PP planova Portala i Radija Crne Gore, za prvih pola godine. Uzdržan je bio predsjednik Savjeta Ivan Jovetić. 

Pomoćnica generalnog direktora RTCG Valentina Šćekić kazala je da je Javni servis u prvih šest mjeseci prihodovao 7,9 miliona, dok je rashod bio 6,7 miliona. 

"Iz toga proizilazi da je u ovom periodu ostvaren pozitivan rezultat poslovanja u iznosu od oko 1,2 miliona eura. Ostvarena dobit je rezultat stabilnih budžetskih prhoda, povećanih komercijalnih prihoda i sa druge strane, usljed sporije realizacije određenih programskih akivnostii drugih poslovnih aktivnosti, što je uticalo i na sporiju realizaciju troškova”, kazala je Šćekić.

Ona je dodala da je prosječna zarada u Javnom servisu 508 eura, što je manje od državnog prosjeka. 

Za Finansijski izvještaj glasala su četiri člana Savjeta, dok su trojica bila uzdržana.  

Generalni direktor Božidar Šundić smatra da ni jedan član nije imao dovoljno jake razloge da Izvještaj ne bude usvojen.

"Ja ne smatram da je ovo nešto spektakularno, samo nije usvojen pregled stanja", kazao je predsjednik Savjeta Ivan Jovetić koji je bio uzdržan kada se glasalo. 

Član Savjeta Milan Radović smatra da Finansijski izvještaj ne može da se posmatra odvojeno od programa. 

"Svakako je dobro što je ostvarena dobit od 1,2 miliona, ali isto smatram da i program mora da se implementira paralelno sa planom", kazao je Radović. 

Član Savjeta Pavle Radovanović smatra da finansijski Izvještaj ne može da utiče na ono što u programu nije ispunjeno. 

"Smatram da je dokument dovoljno dobar da bude usvojen", kazao je on. 

Kada je riječ o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, za je glasalo pet članova Savjeta, dok je Milan Radović bio uzdržan. 

Generalni direktor Božidar Šundić kazao je da je ostalo manje od 20 neraspoređenih radnika po novoj sistematizaciji. Istakao je da je sistematizacija težak posao iz razloga što je više od 400 zaposlenih sa srednjom stručnom spremom, a među njima ima vrhunskih profesionalaca. 

"Ne postoji niko ko može riješiti sistematizaciju u ovoj kući 100 odsto. Ružno je da neki zaposleni ne bude raspoređeni. Predložili smo da posebna komisija uradi detaljnu analizu, pa da rasporedimo ljude", kazao je Šundić. 

Kada je riječ o Izvještajima o programsko produkcionom planu, zabilježenoo je da sva tri medija unutar Javnog servisa bilježe rast gledanosti, slušanosti i čitanosti. Kao najveći problemi ističu se nedostatak kadra i tehnički problemi koji će biti riješeni digitalizacijom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније