Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2013. 12:02 >> 12:02
1

PODGORICA

Nove sudije položile zakletvu

Novoizabrani sudija Vrhovnog suda, Svetlana Vujanović i troje sudija osnovnih sudova položili su danas zakletvu pred predsjednikom Sudskog savjeta, Vesnom Medenicom.

Za sudije Osnovnog suda u Kotoru izabrani su Irena Šofranac i Predrag Krstonijević, kao i sudija Osnovnog suda u Podgorici, Nenad Vujanović.

Medenica je kazala da svaki pravnik, po završenom Pravnom fakultetu, teži da bude sudija Vrhovnog suda.

,,Međutim, put ka tome je veoma zahtjevan i težak. Svetlana Vujanović je taj put prošla kroz 30 godina svog rada'', navela je Medenica.

On je podsjetila da je Vujanović bila sudija Osnovnog suda, Višeg suda, sudija, a potom i predsjednik Apelacionog suda.

,,Ona je bila član Sudskog savjeta u dva saziva, a to je posebna privilegija i zasluga svakog sudije. Dobiti povjerenje kolega za tako značajnu funkciju je nešto što treba da ostane u biografiji svakog sudije upisano'', rekla je Medenica.

Medenica je rekla da je Šofranac radila kako na svom profesionalnom i pravnom usavršavanju, tako i na potpunim edukacijama, koje su od nje zahtijevane.

Krstonijević je, dodala je Medenica, zadovoljio sve neophodne kritrijume.

,,On je pokazao da sistem izbora sudija nije zatvoren i rezervisan za sudijski kadar, već mogu svi koji zadovolje kriterijume mogu biti sudija'', kazala je ona.

Vujanović, prema riječima Medenice, ima blistav radni učinak.

,,Radio je teške predmete i postigao je izvanredne rezultate. To je opredijelilo Savjet da se odluči da on bude sudija Osnovnog suda u Podgorici'', zaključila je Medenica.

 

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније