Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2019. 13:18   >>  13:17

SPUCG

Adekvatno vrednovati bečelor diplomu

Bečelor diploma nije adekvatno vrednovana na tržištu rada i zbog toga je potrebno što prije zaokružiti zakonsku regulativu, ocijenjeno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG).

To je, kako su poručili, neophodno kako bi studenti, nakon sticanja te diplome, dobili adekvatni radni angažman.

Ministar prosvjete Damir Šehović organizovao je u petak, na inicijativu SPUCG sastanak, kojem su prisustvovali predsjednik te studentske organizacije, Danilo Jelovac i student ombudsman Aleksandar Šipčić.

Kako su kazali, studenti magistarskih studija UCG su, na zahtjev te krovne studentske organizacije, dobili još dvije godine za završetak tog nivoa studija bez dodatnih finansijskih obaveza, koje padaju na teret Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete.

Na sastanku je dogovoreno da studenti dobiju mogućnost da magistarske studije završe do kraja 2020/21 godine.

»Na taj način, uz inicijativu SPUCG, ali i uz iskazanu spremnost UCG i resornog ministarstva da se ovo pitanje riješi, studenti su dobili još dvije studijske godine za završetak ovog nivoa studija i to bez finansijskih obaveza«, kazali su iz te studentske organizacije.

Dodaje se da obavezu koju je trebalo da izmire studenti magistarskih studija snosiće Vlada i resorno ministarstvo.

Iz SPUCG su kazali da su na sastanku govorili i o pitanju statusa studenata specijalističkih studija u novom sistemu studiranja koji je definisan zakonom o Visokom obrazovanju.

Iz SPUCG su kazali da su na sastanku govorili i o pitanju statusa studenata specijalističkih studija u novom sistemu studiranja koji je definisan zakonom o Visokom obrazovanju.

Oni su tražili da se dozvoli upis na specijalističke studije i naredne studijske godine, odnosno studijske 2020/21 godine.

»Naime, zakonom je definisano da poslednja godina upisa na specijalističke studije bude 2019/20 studijska godina, ali je na inicijativu SPUCG-a raspravljano i ovom pitanju«, kazali su iz SPUCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније