Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2019. 17:06 >> 17:05

U PODGORICI

Završen festival Otvoreni dani nauke

Festival Otvoreni dani nauke, koji je ove sedmice organizovan u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore, završen je danas, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Kako su naveli iz tog resora, od 1. do 5. oktobra posjetioci su imali prilike da uživaju u brojnim postavkama u parku i u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, gdje je bila izložba "Bio kosmos, tehnologija i umjetnost".

"Ponosni smo na činjenicu da je značaj festivala prepoznat kako od crnogorskog društva, tako i od kompanija, ali i međunarodnih institucija koje su bile dio ovog događaja", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su jednom godišnje omogućili svim ljubiteljima nauke da posjete mjesto na kojem će im ta oblast biti prezentovana na najbolji mogući način, uz mnoštvo prezentacija, radionica i interaktivnih predavanja.

Prema njihovim riječima, od velikog je značaja za zajednicu to što su osnovne i srednje škole prepoznale kvalitet tog događaja, i u organizovanim grupama dolazile da posjete festival i učestvuju u njemu.

Učenici su imali priliku da se bolje upoznaju sa programiranjem, satelitskim radio komuniciranjem, da naprave igrice, da štampaju pomoću 3D štampača, da saznaju koje su to nove metode za liječenje najopakijih bolesti, da vrše eksperimente iz fizike, hemije, biologije, da saznaju šta se to sve nalazi na nebu.

"Naučili su kako se pravilno demontira vozilo u reciklažnom centru, ali su imali priliku i da uživaju u izložbama. Sasvim smo sigurni da smo ispunili njihova očekivanja", kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, današnji dan je ostao u znaku šahovskog meča između Srbije i Crne Gore, koji se odvijao na Elektrotehničkom fakultetu.

"Događaj je otvorila Đurđina Bulatović, direktorica festivala, a program "Šah-logističko razmišljanje" realizovao je šahovski klub Dijagonale", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније