Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2019. 07:50 >> 07:54

KANCER DOJKE

Borba iz koje je Suzana izašla kao pobjednik

Prije deset godina Suzana Jovićević zaboravila je na sve halijine, nakit i svilu kojim je željela sebe da časti, kao i većina žena. Tada je počela njena borba protiv kancera, a život joj se u samo jednom trenutku preokrenuo.

 

Suzana je, kaže, promjene napipala na desnoj dojci, kada je urađena mamografija i sva potrebna ispitivanja.

"I ustanovljen je kancer dojke. Operacija je uspješno urađena, vratila sam se u Podgoricu i dalji tok liječenja i sve terapije sam završila na onkologiji, uspješno. Danas sam živa i zdrava, zadovoljna, volim da živim", priča Suzana za Jutarnji program RTCG.

U svemu je imala veliku podršku porodice, ali i prijateljice koja se suočavala sa istim izazovom.

"Uvijek je to pitanje kod svi onkoloških pacijenata zašto ja i zašto baš meni, podršku sam imala od školske drugarice Sekekoja je prije mene operisana. Ta je vodilja bila za mene, da znam što me čeka", istakla je Suzana.

Liječenje se ne završava uspješnom operacijom niti nakon posljednje hemioterapije ili zračenja. Nije kraj ni nakon što pregledi pokažu da kancerogenih ćelija više nema.

Ona kaće da nije promijenila ništa.

"Uvijek je bio zdravi vid ishrane, sport i dalje to radim. Mnogo toga je uskraćeno. Nije ništa više isto. Treba se prilagođavati trenutnom stanju", kaže Suzana.

Nije nikad odustala, jer joj je život vrijedan, kao i njena porodica.

Na pitanje koliko je važna uloga psihologa u procesu liječenja i nakon ozdravljenja, Suzana kaže: "Ako smo bolesni od kancera, ne znači da si lud. Podrska psihologa je da bi se lakše prošlo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније