Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 10. 2019. 09:52 >> 09:51
2

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

Jevrejski narod doprinio multietničkom skladu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom svetog dana – Jom Kipura, predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Đorđu Raičeviću i svim pripadnicima Jevrejske zajednice.

 

"Veliki sveti jevrejski praznik – Dan pomirenja, slavimo u miru i blagostanju, koje zajedno godinama gradimo i čuvamo, odolijevajući iskušenjima, šaljući jasan odgovor sve prisutnijim revizionizmu, populizmu, rasizmu i antisemitizmu, zajedno promovišući ideale mira, tolerancije, pomirenja i poštovanja ljudskog dostojanstva", navodi se u čestitki Đukanovića.

Predsjednik navodi da se oduvijek ponosimo skladom multietničkog i multikonfesionalnog života, a u čemu su Jevrejska zajednica i jevrejski narod u Crnoj Gori, dali poseban doprinos.

"Na temeljima tih univerzalnih vrijednosti smo i ostvarili uspjehe u savremenoj istoriji naše zemlje, obnovili nezavisnost, učlanili se u NATO i u velikoj mjeri napredovali na putu ka članstvu u EU, a istrajna posvećenost čovjekoljublju i suživotu, garant su našeg daljeg prosperiteta", navodi se u čestitki crnogorskog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније