Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 10. 2019. 11:41 >> 11:41

URA OCIJENILA

Kvar na aparatu dokaz otupjelosti nadležnih

Kvar aparata za unutrašnje zračenje u Kliničkom centru mjesec i po dana, i razgovor o tome tek nakon što su pacijenti informaciju objavili u medijima, prava je slika nehumanosti, neodgovornosti, otupjelosti i otuđenosti svih nadležnih za zdravstveni sektor u državi, poručila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA, Suada Zoronjić.

 

Ona smatra nedopustivim da u Kliničkom centru postoji samo jedan takav aparat na raspolaganju "i da se sa životima ljudi oboljelih od najteže bolesti kocka kao na lutriji".

"Taj aparat košta 60.000 eura, i imamo situaciju da se plaćaju troškovi liječenja u Banjaluci mjesec i po dana, da oni nijesu mali i imamo jednu ludu situaciju da zdravstvena zaštita lica oboljelih od najtežih bolesti zavisi od jednog aparata. Ako se pokvari, ko preživi, dočekaće novo zračenje. To je nehumano, to prevazilazi sve granice razumnog“, podcrtava Zoronjić.

Ocjenjuje poraznim saopštenje iz KCCG koji se oglasio mjesec i po poslije kvara na aparatu, nakon prašine koja se digla u javnost.

"Sada ti vrli stručnjaci žele da predstave da je sve u redu, da eto nema nikakve veze što je aparat pokvaren mjesec i po dana i što najteže oboljele pacijente šalju u Banjaluku na liječenje, 400 km od Podgorice autobusima, ne plaćajući im smještaj i hranu. Imaju li trunku etike, obraza i morala odgovorni u Ministarstvu zdravlja“, ukazuje Zoronjić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније