Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

07. 10. 2019. 12:25 >> 12:23

ZA DOPRINOS RAZVOJU

Infofest dodijelio priznanje EKIP-u

Upravni odbor Festivala informatičkih dostignuća - Infofest, dodijelio je posebno priznanje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) za ukupan doprinos razvoju neposredne stručne komunikacije u domenu regulatornog djelovanja.

Infofest je EKIP-u nagradu dodijelio za doprinos razvoju komunikacije kroz organizaciju međunarodne konferencije Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija.

Izvršnom direktoru EKIP-a, Darku Grguroviću, nagradu je uručio predsjednik Upravnog odbora Infofesta i generalni direktor Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost u Ministarstvu javne uprave, Dušan Polović.

Iz EKIP-a su saopštili da je to još jedna nagrada i priznanje koje taj regulator dobija za organizaciju međunarodne konferencije regulatornih agencija za elektronske komunikacije, koja se ove godine održala 17. put u sklopu Infofesta.

„I ove godine, EKIP je konferenciju organizovao u saradnji sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije (ITU), i to pod radnim nazivom Buduća regulacija za sveobuhvatnu povezanost“, navodi se u saopštenju EKIP-a.

Grgurović je kazao da je ideja o organizaciji te konferencije nastala 2003. godine.

„Od tada pa do danas organizaciono smo se razvijali, a raznovrsnost i aktuelnost tema, brojnost učesnika i kvalitet prezentovanih dostignuća i aktivnosti u regulaciji tržišta elektronskih komunikacija, dovele su do toga da je ovaj tradicionalni skup postao jedan od vodećih događaja u oblasti elektronskih komunikacija u regionu centralne i jugoistočne Evrope“, dodao je Grgurović.

On je saopštio da je na otvaranju konferencije potpisan Tehnički sporazum o koordinaciji radio-frekvencija u pet opsega namijenjenih za mobilne komunikacione sisteme.

„Tehničke sporazume su potpisali direktori reguatornih agencija Bosne i Hercegovine (BiH), Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, a njihovom implementacijom postiće se još efikasnije korišćenje i kvalitetnije pružanje servisa naročito u pograničnim oblastima“, zaključio je Grgurović.

U fokusu konferencije je bilo uvođenje 5G sistema, razvoj i mapiranje infrastrukture, kao i globalni i regionalni trendovi.

Na konferenciji je učestvovalo oko 150 učesnika iz 11 regulatornih agencija iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Kosova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније