Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2013. 14:54   >>  14:54

NAJUSPJEŠNIJA GODINA

Žabljak proslavio Dan Opštine

Uprkos kriznoj godini period između dva praznika za Opštinu Žabljak bio je veoma uspješan.

Po visini uloženih sredstava ova godina je jedna od najuspješnijih u posljednje vrijeme, ocijenio je na svečanoj Sjednici SO Žabljak predsjednik Isailo Šljivančanin.

"Posebno zbog realizacije dvije velike ideje, gradnje prečistača otpadnih voda i sportske dvorane u koje će do kraja godine biti uloženo blizu 4 miliona eura koje su obezbijedili Vlade Crne Gore i Slovenije", kazao je Šljivančanin i podsjetio da se ulaže i u asfaltiranje puta u kanjonu Sušice i elektrifikaciju odmarališta na Radovan luci u kanjonu Tare.

Žabljak se suočava sa odlivom stanovništva s toga je privlačenje mladih stručnih kadrova i stvaranje uslova za njihov ostanak na Žabljaku jedan od prioriteta lokalne uprave.

U tom cilju Opština je obezbijedila 70.000 eura za nabavku trafostanice za dvije još neuseljene stambene zgrade sa deset stanova koji su namijenjeni mladim školovanim bračnim parovima koji hoće da rade u Žabljaku dodao je predsjednik Opštine.

Za izuzetan uspjeh u radu i doprinos promociji grada pod Durmitorom , najviše opštinsko priznanje nagrada "17. septembar" dodijeljena je Srednjoj školi "17. septembar" i pozorišnom i filmskom reditelju Milanu Karadžiću.

U ime nagrađenih zahvalio je Milan Karadžić.

"Ja sam dobio mnogo nagrada za svoj rad ali ovo priznanje koje dolazi od Žabljaka za mene ima posebnu vrijednost i srećan sam ako sam svojim radom uspio da svijetu prenesem makar i djelić ljepote durmitorskog kraja. Nastaviću da promovišem Durmitor i sa piscem Igorom Bojovićem planiram u narednih nekoliko godina snimanje filma "Ženidba kralja Vukašina", najavio je poznati reditelj.

Povodom Dana oslobođena delegacije Opštine i boračke organizacije položile su vijenac na Spomenik palih boraca i žrtava fašističkog terora u Žabljaku, a mladi žabljačani Dan Opštine obilježili su sportskim aktivnostima.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније