Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

08. 10. 2019. 12:06 >> 18:55
11

VRŠILAC DUŽNOSTI

Stanković ostaje na čelu VDT-a

Tužilački savjet za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca izabrao je Ivicu Stankovića. Stanković će tako ostati na čelu tužilačke organizacije do izbora novog VDT-a.

Podsjetimo Stankoviću je 7. oktobra istekao mandata na mjestu vrhovnog državnog tužioca.

Dio javnosti smatra da Stanković, zbog afera u koje ga je upleo odbjegli crnogorski biznismen i bankar Duško Knežević, optužujući ga da je primao mito, ne bi trebalo dati povjerenje da rukovodi Tužilaštvom do izbora novog čelnika te institucije.

Kako je saopšteno na sajtu Tužilačkog savjeta, danas je održana prva vanredna sjednica sa dnevnim redom - donošenje odluke o izboru - određivanju vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca".

"Odredbom člana 19 Poslovnika Tužilačkog savjeta predviđeno je da je prilikom raspravljanja o kandidatima u postupcima izbora, ocjenjivanja i prilikom odlučivanja o disciplinskoj odgovornosti javnost isključena", piše u kratkoj najavi.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније