Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

09. 10. 2019. 11:54 >> 11:54

DONATORSKO VEČE U TIVTU

Aukcijom dječijih likovnih radova do UZ aparata

Na donatorskoj večeri koja je bila organizovana sinoć u Atrijumu Buća Luković u Tivtu, prikupljen je novac za kupovinu ultrazvučnog aparata za ginekološku ambulantu u Domu zdravlja Tivat.

Veče je organizovano na inicijativu predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca, a prisutni su bili u mogućnosti da doniraju kroz aukcijsku kupovinu 30 izloženih likovnih radova na temu "Majka i dijete", autora učenika tivatskih osnovnih škola, Muzičke škole, SMŠ Mladost i petogodišnjaka vrtića "Bambi". Prilikom izbora likovnog rada, donatori su dobijali smjernice za uplatu sredstava na žiro-račun koji je otvoren povodom ove akcije.

"I u budućnosti treba da pravimo ovakve skupove, u duhu savremene poslovne kulture, i da imamo izraženu tu crtu društvene odgovornosti. Ono što je takođe jako bitno jeste da je 8. oktobar Međunarodni dan humanitarnih akcija, što obavezuje ovu noć, i ovo donatorsko veče", naveo je Kusovac.

Opština Tivat, kako je dodao, podržava i Dom Zdravlja, pa je samo u toku turističke sezone ta zdravstvena ustanova podržana u djelu Hitne službe, turističkog medicinskog punkta, ali i svih ostalih aktivnosti.

Kako je istakla dr Julija Samardžić, nabavkom najsavremenijeg ultrazvučnog aparata biće značajno unaprijeđen rad Savjetovališta za reproduktivno zdravlje i trudnice Doma zdravlja.

"Kroz naš dispanzer i kroz našu ambulantu nedjeljno prođe otprilike stotinjak žena. Naravno, u vrijeme sezone taj broj je daleko veći, tu su turistkinje i stranci, dakle, odgovornost je ogromna. Ovo je turistički grad i potrebe se povećavaju. Kod mene je trenutno registrovano nešto više od 4.000 žena", rekla je Samardžić.

Aparat bi trebalo da podržava svojim softverom onaj dio koji se odnosi na vođenje trudnoće, jer u tom smislu potrebe su porasle, žene zahtijevaju detaljnije kontrole, a rizici su sve veći.

"Vrijednost aparata bi trebala da bude između 45.000 i 50.000 eura. Benefiti su ti, što će koristiti našem dispanzeru za žene - one, stoga, neće više morati da idu u Kotor na UZ preglede. Takođe, taj aparat će imati i dopler, što je veoma važno u praćenju vitalnih funkcija beba", kazala je Samardžić.

Donatorskoj večeri su prisustvovali predstavnici tivatskih kompanija, opštinskih i javnih preduzeća, ugostitelji, preduzetnici i pojedinci koji su se odazvali akciji.

"Zvanice koje su bile spriječene da dođu na donatorsko veče, najavile su uplatu donacije, a račun ostaje otvoren do Novembarskih dana za sve uplate dobrotvora, prijatelja grada, djece, zdravlja i budućnosti uopšte. Namjera je da unaprijedimo brigu o budućim majkama, a time i o najmlađima. U ime Opštine posebno se zahvaljujem autorima likovnih radova, kao i direktorima obrazovnih ustanova što su omogućili da u saradnji sa profesorima likovne umjetnosti i vaspitačima za kratko vrijeme djeca naslikaju radove", saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније