Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 10. 2019. 22:33 >> 22:32

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Počelo čišćenje Bojane od uginule živine

Akcija čišćenja donjeg toka Bojane od leševa uginule živine, koja danima pluta rijekom, počela je danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

"Čišćenje i sanacija tog ozbiljnog prekograničnog ekološkog problema trajala je do noći, a nastaviće se odmah ujutro. Obzirom na uočenu količinu kesa koje se nalaze uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače, procjenjuje se da će za sakupljanje svog tog otpada trebati više dana", naglasili su iz Ministarstva.

U akciji uklnjanja životinjskog otpada, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za bezbjednost hrane, učestvovali su i pripadnici Granične policije i Službe zaštite i spašavanja.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora danas prikupljen životinjski otpad je neškodljivo uništen, što je izvršila ovlašćena veterinarska ambulanta u saradnji sa kumunalnom službom.

"Podsjećamo da su reagujući na prijavu građana da se značajna količina uginulih kokošaka ponovo u posljednjih sedmicu dana pojavila u Bojani, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane danas su boravili na Bojani, u cilju hitnog rješavanja ovog problema i sprječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu i građane. Sve ukazuje da je riječ o prekograničnom problemu koji se mora rješavati u komunikaciji sa nadležnim službama u Albaniji, kako se ovakvi ekološki incidenti koji ne priliče zemljama sa aspiracijama da budu članice EU, ne bi više ponavljali.", poručili su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније