Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

11. 10. 2019. 22:50   >>  22:48

10 DAVALACA

Misija OEBS-a realizovala dobrovoljno doniranje krvi

Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovala je danas akciju dobrovoljnog doniranja krvi, u kojoj je učestvovalo oko 10 davalaca krvi.

Organizujući dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore, kolektiv Misije OEBS-a u Crnoj Gori zadovoljan je odzivom zaposlenih u organizaciji i nadaju se da će ovo postati redovna praksa.

“Davanje krvi je važno, ne samo kao odgovor na katastrofalne događaje, već i kao redovna aktivnost, kako bi se osiguralo da su bezbjedne zalihe krvi uvijek dostupne”, kazali su u misiji.

Iz Zavoda su zahvalili organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha ovog lijeka, a istovremeno pozvali druge društvene subjekte da sličnim, društveno odgovornim postupanjem podrže dalji razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.

"Podjećamo da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda. Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca, dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi", kazali su iz Zavoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније