Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 10. 2019. 09:32 >> 10:38
5

CRKVIČKO POLJE

Selo bez učitelja, Boško bez škole

Dječak Boško Popović iz Crkvičkog polja, kod Plužina, iako je u junu napunio šest godina nije krenuo u školu. Razlog je što, kako tvrde nadležni, nijesu uspjeli da nađu učitelja. Prostorije za nastavu su obezbijeđene, ali nijedan učitelj nije htio da dođe u selo.

Boškovi roditelji tvrde da su im nadležni obećali da će seoska škola biti otvorena, ali to se nije dogodilo.

U obrazovnom centru iz Plužina, kažu za TVCG da je jedini razlog to što nijesu našli učitelja.

Ostala ponuđena rješenja za porodicu Popović nijesu bila realna, tako da je ovaj dječak ostao izvan nastavnog procesa.

Boškov otac Milan Popović kaže da mu je bilo obećano da će škola biti otvorena i dodaje da je je Boško u junu napunio šest godina.

"U februaru sam direktoru škole podnio zahtjev i bilo je obećano da će škola biti otvorena. U avgustu me je direktor obavijestio da ne mogu otvoriti školu. Prvi razlog je bio što ne mogu da nađu učitelja", kaže Milan.

Navodi i da u loklanoj upravi ima volje da se problem riješi, obezbjeđene su i prostorije za održavanje nastave u selu. Renoviran je i dom u selu, ali nastave nema.

Roditeljima su bile ponuđene alternative i to da voze dijete u školu udaljenu 30-ak kilometara od sela, ili da ga ostave u domu za đake.

"Nikada ga ovako malog ne bih odvojila od sebe", poručuje Boškova majka. Mali Boško poručuje da je spreman za školu.

Direktor obrazovnog centra u Plužinama Nikola Agramović, kaže da je ta institucija učinila sve da Boško krene u školu. 

"Jedini problem, koji je nerješiv je nedostatak učiteljskog kadra, odnosno nijesmo mogli da nađemo učitelja za malog Boška", kaže Agramović. 

Milica Stijepović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније