Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 10. 2019. 10:27 >> 11:10

LJUBAV UNUKA I ĐEDA

Kada nekoga mnogo voliš lako je pisati o njemu

Aleksa Šaranović, učenik VIII razreda OŠ „Njegoš" iz Spuža, osvojio je prvo mjesto na takmičenju za najljepše pismo koje je organizovala Pošta Crne Gore.

Ovogodišnja tema bila je "Napiši pismo o svom heroju”. Aleksino pismo đedu je, prema procjeni Komisije za ocjenu literarnih radova Ministarstva prosvjete, bilo najbolje od 208 radova, koliko je pristiglo na takmičenje.

“Deda je moj heroj, zato što ga mnogo volim i poštujem, a kada nekoga mnogo voliš, lako je pisati o njemu”, kazao je Aleksa gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Aleksa navodi i da mu je trebalo dva dana da napiše sastav o djedu, a pomogla mu je nastavnica kojoj je mnogo zahvalan.

A osamdesetsedmogodišnji deda Gojko Minić, ponosan je na svog unuka.

“Mnogo veća ljubav je prema unucima, nego prema djeci, jer roditelj od rada nema toliko vremena da se posveti djeci, koliko to imaju baba i đed”, kaže Gojko.

Unuka uči mnogo o tradiciji njihovih Bjelopavlića, o pisanju, jer je i sam bio učitelj.

“Učitelji su bili cijenjeni, sada je sve drugačije”, zaključio je Gojko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније