Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 10. 2019. 12:33   >>  12:32

SNP NIKŠIĆ

"Pijaca važnija od privilegovanih pojedinaca"

Prebacivanje zelene pijace , koja je decenijama bila simbol grada pod Trebjesom, u zatvoreni prostor, ugroziće oko žena koje tu rade, a od kojih su mnoge samohrane majke, saopšteno je iz SNP-a Nikšić.

Iz SNP-a podsjećaju da će zelena pijaca biti prebačena u zatvoreni prostor od svega 200 kvadrata.

“Na prostoru pijace gradski čelnici su zamislili gradnju parkinga koji je potreban obližnjem poslovnom centru, dok će pijaca biti zatvorena jer, po njihovom mišljenju, nije rentabilna. Tako će žene koje ovdje rade, od kojih su mnoge od njih samohrane majke, doći u situaciju da ostanu bez jedinog izvora prihoda jer je u novom prostoru koji im je opredijeljen predviđeno da postoje 22 tezge, dok ih je na pijaci bilo 43”, navodi se u saopštenju SNP-a.  

Prodavci na ovoj pijaci su, kako je saopšteno, još prije tri mjeseca podnijeli Opštini peticiju kojom je traženo da se ovakav naum zaustavi, ali “niko nije našao za shodno ni da odgovori na nju”.

"Dakle, da bi se obezbijedila izgradnja parkinga za potrebe objekta, gradske vlasti su spremne da žrtvuju egzistenciju desetina nikšićkih porodica. SNP CG ističe da je pravo ovih ljudi da obezbijede svojoj djeci pristojan život iznad megalomanskih namjera privilegovanih pojedinaca i upozorava nikšićku vlast da ne smije na taj način dovoditi u pitanje njihovu i budućnost njihovih porodica”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније