Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 10. 2019. 19:40 >> 19:43

SKUPŠTINA U ČILEU

Interpol svjetionik policija svijeta

Delegacija crnogorske policije na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Čileu, održala je sastanke sa direktorima nacionalnih policija Kolumbije i Perua, šefom Interpola Brazilije i šefom Uprave za organizovani kriminal policije Čilea, na kojima su razmatrana pitanja intenzivnije i neposrednije saradnje i razmjene informacija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih prijetnji i izazova.

Ovogodišnja Generalna skupština Interpola okupila je oko 900 predstavnika iz 162 zemlje među kojima je više od 70 šefova policija, ministara i visokih policijskih zvaničnika.

Na Generalnoj skupštini se izglasalo produženje mandata Jirgenu Štoku za Generalnog sekretara Interpola, a u svom obraćanju Štok je saopštio da će se starati da Interpol ostane operativni svetionik policija svijeta.

Kako su saopštili iz Uprave policije, na Skupštini se raspravlja i odlučuje o bitnim predlozima i izmjenama pravila u organizaciji koja će se donijeti u formi rezolucija, ali i o trenutno bitnim temema za globalnu bezbjednost.

"Tokom zasijedanja Generalne skupštine predstavnici Uprave policije su iskoristili priliku da sagledaju mogućnosti za unaprjeđenje policijskog sistema na strateškom, operativnom i taktičkom nivou i da se sagledaju dostignuća savremene opreme koja se koristi u svijetu u cilju usavršavanja policijskog rada. Generalna Skupštine Interpola se završava sjutra", navodi se u saopštenju i dodaje da delegaciju čine Dejan Đurović, Petar Krstajić i Dejan Boljević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније