Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

21. 10. 2019. 07:31   >>  07:31

UIKS

Od 2018. u zatvor unijeto 735 telefona

Tokom protekle i ove godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija unijeto je 735 mobilnih telefona, za koje se još ne zna kako su tamo dospjeli.

Za to vrijeme uhapšeni su zatvorski policajci Dejan Đuranović (34) iz Danilovgrada, Ivan Martinović (35) i Alen Beganović zbog sumnje da su iskoristili položaj i doturali mobilne telefone pritvorenicima.

Đuranović, Martinović i Beganović su suspendovani i u toku je krivični postupak protiv njih. Za sada se ne zna koliko su unijeli telefona, da li su to radili za novac, koliko su naplaćivali svoje usluge, kao ni koliko dugo su to radili.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su kazali da je prošle godine zaplijenjeno 514 telefona. Među nedozvoljenim sredstvima službenici su pronašli i „materije nepoznatog porijekla“, kao i improvizovane bodeže.

"Kontinuiranim aktivnostima na očuvanju bezbjednosti službenici obezbjeđenja UIKS-a su u prethodnoj godini pronašli i oduzeli 514 mobilnih telefona, 19 PVC zamotuljaka biljne i/ili praškaste materije nepoznatog porijekla, 97 improvizovanih bodeža i drugo – kažu iz Uprave. Od početka godine službenici obezbjeđenja su pronašli i oduzeli 221 mobilni telefon, 26 PVC zamotuljaka nepoznate sadržine, 83 improvizovania bodeža i drugo. O svim slučajevima pronalaska materije nepoznate sadržine obavještavana je i Uprava policije radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti", kazali su iz UIKS-a.

Oni su naveli da je u prethodnom periodu u dva slučaja protiv tri službenika UIKS-a pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti zbog sumnje da su pokušali omogućiti licima lišenim slobode posjedovanje stvari i predmete čije je držanje i upotreba zabranjeno u zatvoru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније