Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dnevne novine ]

21. 10. 2019. 07:45   >>  07:40

CEDIS

Do kraja septembra zamijenjeno 1.500 stubova

Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS je, u okviru projekta revitalizacije mreže, do kraja septembra zamijenio oko 1.500 stubova na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, kazali su Dnevnim novinama u kompaniji i dodali da je ispod dalekovoda prosječno 160.000 metara kvadratnih trase.

Projekat, čiji je izvođač radova konzorcijum crnogorskih kompanija Mezon, Electro Team i Ramel, trenutno se realizuje na dalekovodima Grahovo u Nikšiću, Bijela u Šavniku, Gubavač i Tomaševo u Bijelom Polju, Dolac u Beranama, Slap Zete u Danilovgradu i Krute u Ulcinju.

Za prvu godinu rekonstrukcije tih sedam dalekovoda, kako je kazao šef centra za održavanje mreže od deset kilovolti Ivan Brajović, opredijeljeno je ukupno oko 12,4 miliona eura.

“Mijenja se svaki stub, svaki provodnik koji nije dobar, mijenja se kompletna izolacija, svi izolatori, radi se na uzemljenju svih čelično-rešetkastih i betonskih dalekovodnih stubova, na stubnim trafostanicama sve to što naši predstavnici ocijene kao loše. I sa ovim nećemo stati sve dok i posljednji korisnik ne bude imao stabilno napajanje električnom energijom u seoskom području Crne Gore”, naveo je Brajović za Dnevne novine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније