Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 10. 2019. 11:22   >>  11:20

SMCG I UP

Suzbijanje i rješavanje napada na novinare i medije prioritet

Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je suzbijanje i rješavanje napada na novinare i medije i njihovu imovinu kao i preventivno djelovanje u cilju omogućavanja nesmetanog obavljanja novinarskog poziva u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Uprave policije i Sindikata medija Crne Gore (SMCG).

Kako navode iz SMCG, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković je istakao da su od četiri krivična djela koja su se tokom 2018. godine desila na štetu novinara, tri riješena i pravosnažno okončana.

"Naglasio je da je novom sistematizacijom radnih mjesta u sektoru kriminalističke policije njegov kolega Furtula posebno imenovan da koordinira svim policijsko – tužilačkim aktivnostima u slučajevima napada na novinare na nivou Crne Gore u kontinuitetu. Takođe, i u svim centrima i odjeljenjima bezbjednosti po opštinama imenovana su po dva policijska inspektora, koja su zadužena da koordiniraju taj posao na lokalnom nivou", navodi se u saopštenju SMCG i Uprave policije.

Na ovaj način, kako ističu, Uprava policije u svom radu preduzima preventive i represivne aktivnosti, a sveukupno djelovanje je od strane predstavnika Savjeta Evrope ocijenjeno kao izuzetno pozitivan i jedinstven pristup na prostoru Jugoistočne Evrope.

"Ovaj način djelovanja je registrovan kao prvi slučaj sveobuhvatnog tretiranja ove problematike od strane policijskih službi u regionu", dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici, kojima je povjeren ovaj posao, kako su kazali, imaju veliko iskustvo.

"Furtula je kazao da je jedan od njihovih zadataka i analiza slučajeva iz ranijeg perioda te da je zahvaljujući njihovom radu riješen jedan slučaj krađe na štetu novinara iz 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Predstavnici SMCG istakli su značaj neophodnosti rješavanja svih slučajeva napada na novinare i izrazili očekivanje da će novi način tretmana ovih slučajeva u okviru Uprave policije dati željene rezultate u narednom periodu.

Sastanku, koji je inicirao SMCG, pored Bakovića prisustvovali su i načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Aleksandar Bošković i policijski službenik visokog ranga kriminalističke policije Miodrag Furtula, te predsjednica i potpredsjednik SMCG, Marijana Camović i Radomir Kračković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније