Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 10. 2019. 18:13   >>  18:20

MINISTARSTVO PROSVJETE

Nagrade "Za odličan 5" podstrek i izraz poštovanja

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nijesu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastanika, poručili su učenica i višestruka dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima Irena Madžgalj i direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” Darko Vukčević.

 

Direktor Vukčević je u poruci u okviru kampanje “Za odličan 5!” podsjetio koliko  je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob.

“Kao direktor škole i neko ko je godinama u prosvjeti znam kolika odricanja su potrebna da biste sa ponosom ispratili jednu generaciju. Znam kakve se neraskidive veze formiraju između nastavnika i učenika, znam koliko te veze utiču na dalji životni tok i jednih i drugih. Zato i djecu i zaposlene u prosvjeti treba na ove i slične načine motisivati i staviti im do znanja da se njihov trud vidi, a njihova važnost prepoznaje”, rekao je Vukčević.

Irena Madžgalj učenica Srednje stručne škole u Bijelom Polju višestruki je prvak iz ruskog jezika na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao prošlogodošinji dobnitnik nagrade, ona je odlučila da pozove drugare da joj se pridruže i ove godine konkurišu za nagradu iz Fonda.

“Prošle godine sam dobila nagradu iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrada mi je značila ne samo u finansijskom smislu, već i u dijelu poštovanja koje obrazovni sistem ukazuje prema učenicima koji su se svojim trudom, radom i talentom dokazali. Zato se iskreno nadam da će mi se ove godine pridružiti veliki broj vršnjaka da zajedno budemo dio ekipe Za odličan 5”, poručila je Madžgalj.

Pored Irene Madžgalj i Darka Vukčevića, u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: glumac Andrija Milošević, sportistkinja Katarina Bulatović, pisac i kompozitor Momčilo Zeković, urednica Jutarnjeg programa TVCG Marija Marković,  urednica jutarnjeg programa TV Vijesti Bojana Bojović-Golijanin, glumica Branka Femić-Šćekić, psihološkinja Radmila Stupar-Đurišić, i urednica i voditeljka Prva TV Iris Polumenta.  Poruke su poslali i resorsni ministar Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

“Kampanja “Za odličan 5” ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra”, saopšteno je iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније