Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 10. 2019. 21:35   >>  21:34

SARADANJA SA MUP-OM

Za projekte NVO 80 hiljada eura

Ugovori za realizaciju projekata nevladinih organizacija (NVO) u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava i društvene brige o djeci i mladima, u iznosu od 80 hiljada eura, potpisani su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Ministar Mevludin Nuhodžić rekao je da je potpisivanje ugovora prilog daljem razvijanju već uspostavljene saradnje Ministarstva, Uprave policije i civilnog sektora na planu borbe protiv trgovine ljudima.

“Nevladine organizacije su prepoznate kao značajan partner državi u kreiranju i sprovođenju nacionalne politike borbe protiv ovog fenomena”, kazao je Nuhodžić.

Nuhodžić je rekao da je trgovina ljudima jedan od najgrubljih primjera kršenja ljudskih prava, te da odgovor svih subjekata mora biti koordinisan i sveobuhvatan.

On je dodao da je uvjeren da će sprovođenje tih projekata doprinijeti ostvarivanju postavljenih strateških ciljeva, u dijelu prevencije i na planu zaštite žrtava trgovine ljudima.

„MUP i Uprava policije će i u narednom periodu biti pouzdan partner civilnom sektoru, kako bi zajedničkim aktivnostima dali doprinos iskorjenjivanju trgovine ljudima i afirmisanju društva u kojem se eksploatacija i nasilje ne tolerišu“, zaključio je Nuhodžić.

Predsjednica NVO Crnogorski ženski lobi Aida Petrović istakla je da će se potpisivanjem ugovora, dobra saradnja MUP-a i civilnog sektora osnažiti.

„Cilj projekata je human, i na ovaj način se pokazuje da su država i NVO podrška žrtvama i potencijalnim žrtvama trgovine ljudima“, poručila je Petrović.

Predstavnici devet NVO kojima su dodijeljena sredstva zahvalili su se MUP što je prepoznalo značaj borbe protiv ove negativne društvene pojave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније