Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 10. 2019. 07:10   >>  07:10

SLUČAJ "DAKIĆ"

Advokat košta kao potraživanja 78 radnika

Rok za davanje potpisa kojim će se radnici bivše fabrike "Radoje Dakić" saglasiti sa istovremenom isplatom dugova svim radnicima srazmjerno njihovom potraživanju produžen je do kraja mjeseca.

Rok je produžen, jer su kako navodi predstavnik radnika Milan Vukčević, izloženi opstrukcijama advokata koji sugerišu klijentima da ne potpisuju ovu saglasnost.

Do sada su dogovor o isplati potpisala 1.133 radnika, a Vukčević je pozvao ostale da se informišu u krugu fabrike od 10 do 12 časova svakog dana.

"Ovo je jedinstven slučaj da je neko dobio spor, a da troškove spora plaća iz svoje imovine", kazao je Vukčević Pobjedi.

On traži od advokatskih kancelarija Raspopović, Prelević i Čupić da potvrde da li su krajem 2014. godine, nakon prodaje hale bravarske obrade, ispostavili troškovnik za svoje usluge u ukupnom iznosu od 2,25 miliona eura (Raspopović 1,16 miliona, Prelević 633,5 hiljada i Čupić 456 hiljada eura).

"Nedopustivo je da jedan od advokata za svoje troškove dobije koliko i 78 radnika „Dakića“ za glavnicu i kamate za 77 zarada koje im duguju",rekao je Vukčević i naglasio da javno traže odgovore na pitanja koja se uglavnom tiču novca koji su advokati do sada naplatili za svoje troškove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније