Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

22. 10. 2019. 12:32 >> 12:42
1

"BUDI HUMAN"

Za liječenje Selene još 50 hiljada eura

Fondacija Budi human će dalje liječenje Selene Mandić pomoći sa ostatakom potrebnih sredstava u iznosu od 50 hiljada eura.

Podsjećaju da se na posebnom žiro računu Fondacije nalaze sredstva od Teletona, koja će se koristiti za Selenino liječenje, zbog čega nijesu potrebne dodatne donacije građana.

"Hrabra Selena Mandić se bori protiv opake bolesti koja se vratila u još agresivnijem obliku i liječi u Sinsinatiju u Sjedinjenim Američkim Državama", saopšteno je iz Fondacije.

Vodeći crnogorski mediji RTCG, TV Vijesti, Prva TV, TV Nova M, TV 777 i TV A1, koji su bili organizatori Teletona, saglasili su se da Fondacija Budi human Selenino liječenje pomogne sa 80 hiljada eura, koliko su njeni roditelji smatrali da će biti potrebno za nastavak liječenja.

"Nakon prve pomoći u iznosu od 30 hiljada eura, Fondacija Budi human obavještava javnost da će Selenino dalje liječenje pomoći sa ostatakom potrebnih sredstava u iznosu od 50 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Nakon ove transakcije, na Teleton računu Fondacije preostalo je 291.897 eura, a ovaj novac može biti iskorišćen za liječenje djece oboljele od kancera koja nijesu pomognuta od strane Fonda za zdravstvo.

Podsjećaju da je Fondacija Budi human do sada pomogla liječenje 17 mališana.

"Uz pomoć tri mobilna operatera Crnogorskog telekoma, Telenora i M:tela, na nov i transparentan način, preko donatorskog broja 14543, donirao je veliki broj humanih pojedinaca i društveno odgovornih kompanija" poručili su iz Fonda.

Malena Selena Mandić prije dvije godine ujedinila je crnogorske medije i građane Crne Gore, a na prvom Teletonu "Podrži, pobijedi" održanom u Crnoj Gori, kome je prisustvovalo više od stotinu poznatih ličnosti, prikupljeno je 390 hiljada eura, navode iz Fonda.

Napominju da su Selenini roditelji, Aida Ramusović i Brano Mandić, iste večeri donirali 100 hiljada na račun Teletona, koje je prethodno Fondacija Budi human prikupila za liječenje njihovog dijeteta, a za koje su smatrali da im neće biti potrebna.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније