Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

27. 10. 2019. 07:50   >>  07:50 3

SAT UNAZAD

Počelo zimsko računanje vremena

Počelo je zimsko računanje vremena i trajaće do posljednjeg vikenda u martu naredne godine.

Jutros u u tri sata poslije ponoći, kazaljke na časovnicima trebalo je vratiti sat unazad.

Evropski parlament je 4. marta izglasao da se pomjeranje kazaljki na satu ukida od 2021. godine, pa će sve zemlje Evropske unije (EU) morati da odaberu ljetnje ili zimsko računanje vremena.

Zagovornici te odluke tvrde da je ukidanje ljetnjeg i zimskog računanja vremena korisno za uštedu energije, dok protivnici tvrde suprotno.

Predloženo je da izmjena vremena posljednje nedjelje u martu 2021. godine treba da bude i posljednja za zemlje EU koje se odluče za ljetnje računanje vremena.

Članice EU koje žele da zadrže standardno ili zimsko računanje vremena treba da pomjere kazaljke na satu posljednji put zadnje nedjelje oktobra 2021. godine.

Zimsko i ljetnje računanje vremena uspostavljeno je sedamdesetih godina prošlog vijeka, kao pokušaj uštede energije zbog naftne krize.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније