Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 10. 2019. 21:14 >> 23:51
4

U JAVNOM SEKTORU

Zaustaviti zapošljavanja do 1. marta 2020.

Vlada Crne Gore zadužila je državne organe i javne ustanove, čiji je osnivač država da obustave zapošljavanja na neodređeno i određeno vrijeme do 1. marta 2020, uz izuzetak da je moguće zasnovati radni odnos uz saglasnost Užeg kabineta Vlade.

Sudstvu, državnom tužilaštvu i jedinicama lokalne samouprave Vlada je preporučila da isto tako postupe.

Pored toga, Vlada je državne organe i javne ustanove zadužila, da donesu rješenja o prestanku radnog odnosa licima koja su zaključila radni odnos na određeno vrijeme nakon isteka roka na koji je odnos zasnovan, s tim što se radni odnos ne može produžiti do 1. marta 2020. godine bez prethodne saglasnosti Užeg kabineta Vlade.

Istu takvu normu Vlada predlaže sudstvu, državnom tužilaštvu i jedinicama lokalne samouprave. 

Vlada je danas usvojila Izvještaj o realizaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020. za period 1. april - 30. jun 2019. godine i donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru.

Ministarstvo javne uprave je zaduženo da do 1. marta 2020. godine dostavi Vladi objedinjeni izvještaj o realizaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020 za III i IV kvartal 2019. godine.

Izmijenjenom Odlukom propisano je da se Sporazum o prestanku radnog odnosa ne može zaključiti sa zaposlenim koji obavlja poslove, koji su od posebnog značaja za nesmetano i redovno vršenje poslova neophodnih za ostavarivanje nadležnosti organa, odnosno pravnog lica u kome je zaposleno to lice.

“Takođe je propisano da se na radno mjesto zaposlenog kojem je prestao radni odnos u skladu sa stavom 1 člana 6 Odluke ne može zaposliti drugo lice, te da se to radno mjesto ukida izmjenom akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, u roku od 30 dana, od dana isplate otpremnine”, saopšteno je iz Vlade.

Usvojen DPP za Komarnicu

U skladu sa Strategijom razvoja energetike do 2030. godine, Vlada je utvrdila i Nacrt detaljnog prostornog plana za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnici s Programom održavanja Javne rasprave.

Kako su kazali iz Vlade, javna rasprava će trajati 30 radnih dana od dana oglašavanja u jednom dnevnom štampanom mediju koji se izdaje i distribuira na teritoriji Crne Gore i na internet stranici Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„DPP Komarnica treba da obezbijedi jasnu viziju budućeg razvoja ovog prostora, kao područja od posebnog značaja za izgradnju infrastrukturnih objekata, na korist lokalnih zajednica i Crne Gore, čime se stvaraju planske pretpostavke za realizaciju važnog hidroenergetskog objekta“, kaže se u saopštenju.

Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o privrednim društvima kojim se, kako je saopšteno, detaljnije i preciznije regulišu pitanja osnivanja, upravljanja, restrukturiranja i prestanka privrednih društava i druga pitanja od značaja za njihovo funkcionisanje.

Vlada je usvojila Industrijske politike Crne Gore 2019-2023 s Izvještajem sa javne rasprave.

Vlada je usvojila i Izvještaj o aktivnostima na suzbijanju sive ekonomije sa predlogom mjera za suzbijanje te pojave.

„Tokom rasprave je zaključeno da se nivo sive ekonomije smanjuje, ali da je i dalje prisutna u svim oblicima, dok su zaključcima nadležne institucije obavezane da nastave sa sprovođenjem mjera na daljem suzbijanju ove pojave“, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније