Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 10. 2019. 12:25 >> 12:25

POSJETA PURIŠIĆA

Gusinje dobija zgradu za starački dom, PIO...

Ministarstvo rada i socijalnog staranja naredne godine će izgraditi objekat za područna odjeljenja Centra za socijalni rad, Biroa rada, fondova PIO i zdravstva i Dnevnog boravka za stara lica u Gusinju, a Opština će obezbijediti lokaciju, dogovoreno je tokom sastanka prvog čovjeka tog resora Kemala Purišića i predsjednice Opštine Anele Čekić.

"Takođe, prezentovani su aktuelni programi za zapošljavanje koje je pokrenulo Ministrastvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje. Da bi se podstaklo zapošljavanje u opštini, dogovoreno je da se pojača zajednička kampanja za animiranje nezaposlenih da iskoriste bespovratna sredstva koja se plasiraju preko Zavoda za zapošljavanje za započinjanje sopstvenog biznisa u iznosu od 3.000-7.500 eura", istakli su iz Ministarsta rada i socijalnog staranja.

Zavod je poziv za dodjelu grantova objavio prije 15 dana, a kako je saopšteno, nezaposlenim licima će obezbijediti i pomoć u pisanju biznis plana i obaviti potrebne obuke za započinjanje i vođenje biznisa.

Poziv je, kako je ranije istaknuto, posebno namijenjen mladima, ženama i dugotrajno nezaposlenima. Takođe, prezentovan je i projekat Ministarstva rada i socijalnog staranja „Dalji razvoj inicijativa za zapošljavanje na lokalnom nivou u Crnoj Gori“.

"Radi se o projektu za samozapošljavanje, u kojem su opštine na sjeveru nosioci umrežavanja lokalnih partnera. Ovim projektom je planirano povezivanje aktera na lokalnom tržištu rada, odnosno umrežavanje jedinica lokalne samouprave sa biroima rada, poslodavcima, nevladinim organizacijama i školama. Na taj način stvoriće se timovi koji će unaprijediti socio-ekonomski ambijent u svojim lokalnim zajednicama i moći da povlače značajna sredstva iz fondova EU. Konstatovano je da je ključna uloga opštine u koordinaciji ovih aktivnosti", poručili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније