Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B. [ Mina ]

25. 10. 2019. 14:06 >> 16:10
2

MINISTAR URUČIO

Zahvalnica doktorki Hajdarpašić Drešević

Ministar zdravlja Kenan Hrapović uručio je danas zahvalnicu doktorki Almi Hajdarpašić Drešević za, kako je saopšteno iz tog resora, profesionalnost, nesebičnost, stručnost i poseban doprinos u pružanju zdravstvene zaštite.

Hrapović je primio Hajdarpašić Drešević i, kako se navodi, iskazao poštovanje i ponos zbog izuzetne profesionalne i brze reakcije i spašavanja života sedamnaestomjesečnog djeteta.

„U vremenima kada su zdravstveni radnici pretežno izloženi kritikama, verbalnim i fizičkim napadima, nerazumijevanju, predstavlja i zadovoljstvo i ponos ovakav podvig i maksimalno profesionalan i stručan odnos naše doktorke Hajdarpašić Drešević“, kazao je Hrapović.

To je, kako je naveo, uspjeh cjelokupnog zdravstvenog sistema i dokaz sposobnosti i stručnosti crnogorskih ljekara.

Prema riječima Hrapovića, sstručnost i znanje doktorke Hajdarpašić Drešević odavno su prepoznali i mali pacijenti i njihovi roditelji, koji joj sa puno povjerenja prepuštaju brigu o zdravlju svoje djece.

„Posebno mi je zadovoljstvo što je Hajdarpašić Drešević značajan dio svog profesionalnog angažmana provela radeći u Ministarstvu, i kao dio našeg tima dala upečatljiv dorpinos realizaciji zdravstvenih politika na primarnom nivou zdravstvene zaštite“, rekao je Hrapović.

Kako je kazao, njena odluka da nastavi svoj radni angažman u Domu zdravlja i vrati se svojim malim pacijentima, kao i njena posvećenost radu sa djecom, i ovog puta je došla do punog izražaja i potvrdila da je donijela pravu odluku.

„Hrapović je u ime Ministarstva zdravlja, doktorki Hajdarpašić Drešević uručio zahvalnicu za profesionalnost, nesebičnost, stručnost i poseban doprinos u pružanju zdravstvene zaštite“, kaže se u saopštenju.

Hajdarpašić Drešević je, zahvaljujući se na ukazanoj časti i priznanju, povodom spašavanja dječaka, kazala da to priznanje pripada i medicinskoj sestri, koja je te noći bila dio tima, kao i svim kolegama, koji, kako je istakla, nesebično pružaju pomoć drugima, ali njihova djela su ostala nezabilježena i neprepoznata od javnosti.

Njen uspjeh je, kako je navela, uspjeh čitavog zdravstvenog sistema, a posebno primarne zdravstvene zaštite.

„Shvatila sam da mi je najveće zadovoljstvo raditi sa djecom, jer njihov osmjeh i radost nemaju cijenu. Nema većeg zadovoljstva nego vidjeti sreću u očima spašenog djeteta i nijegove majke“, kazala je Hajdarpašić Drešević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније