Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

26. 10. 2019. 13:50   >>  13:49

STUDENTI PORUČILI

Istrajaće u ispunjavanju svih zahtjeva

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) istrajaće u ispunjavanju svih zahtjeva koji su u interesu za studentsku populaciju i studente, a ta studentska organizacija još nije dobila konačnu odluku Ministarstva prosvjete o magistrandima.

Vlada je u četvrtak saopštila da će obezbijediti Univerzitetu Crne Gore novac za povraćaj uplate studentima za magistarski rad, u septembarskom roku. Navodi se da je Vlada utvrdila Predlog zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju i odlučila da ga dostavi Skupštini na razmatranje po skraćenom postupku.

Student ombudsman Aleksandar Šipčić, rekao je agenciji MINA da SPUCG još nije dobio zvaničnu odluku Ministarstva prosvjete.

On je podsjetio da je SPUCG, kao studentsko predstavničko tijelo, bilo uključeno u rješavanje oba aktuelna pitanja za studente, odnosno status postdiplomskih specijalističkih i magistarskih studija, ali da još nije dobilo zvaničnu odluku od Ministarstva prosvjete.

"O njoj smo do sada imali priliku da se upoznamo samo putem sredstava informisanja", kazao je Šipčić.

On je rekao da će, nakon prijema zvanične odluke i upoznavanja sa njenom sadržinom, dati zvaničan stav organizacije.

"Još jednom ističemo da ćemo istrajati u ispunjavanju svih zahtjeva koji su u interesu za studentsku populaciju i studente, kako sadašnje, tako i svršene", zaključio je Šipčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније