Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 10. 2019. 15:25 >> 17:23

MANIFESTACIJA NA TRGU

Mojkovac kao minhenski Oktoberfest

Mojkovac je po mnogo čemu danas podsjećao na Minhen u malom ili tačnije na minhenski Oktoberfest koji se svake godine krajem ljeta održava u tom gradu.

U gradu pored Tare ovo je druga godina za redom kada Oktoberfest na gradskom trgu okuplja mojkovačke pivopija i ljubitelje dobre kobasice. Manifestacija je privukla i turiste koji svakodnevno posjećuju ili prave predah uz jelo i piće u mojkovačim restoranima, kazao je predsjednik Opštine Mojkovac, Ranko Mišnić.

„Svakodnevno u Mojkovac pristigne dva do tri autobusa turista koji uživaju u domaćim specijalitetima. Ta činjenica nas motiviše da obogaćujemo našu ponudu, pa i prezentacija  prvog domaćeg piva pravljenog po njemačkoj recepturi je na tom fonu. Nadam se  da će Mojkovčani sa svojim biznis idejama, doprinijeti da turistička ponuda bude sve bogatija“, ocijenio je Mišnić.

Pivo bez hemije i kvalitetne kobasice po ugledu na minhenski „Oktoberfest“ obezbijedila je firma „Monteco INC“ i podgorička „Akademija piva“ koja proizvodi zdravo pivo.

 

Mojkovački ritual uključuje i tradicionalnu hranu i dobru muziku.

"Ono što je za sve posjetioce bilo bitno  je da nijesu imali nikakav trošak  bar kada su pivo, kobasice i kifle u pitanju, jer je organizator  obezbijedio besplatnu konzumaciju", ističe direktor TO Mojkovac, Petar Vučinić.

Manifestacija prvog crnogorskog piva po njemačkom receptu, uz kvalitetne kobasice, i domaću hranu  pokazala je da ovakvih i sličnih inicijativa nedostaje gotovo u svim gradovima na sjeveru.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније