Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

29. 10. 2019. 12:55 >> 19:58
17

KATNIĆ

Ako nas Pažin nije pohvalio, onda je pogriješio

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kaže da ne vjeruje da je ministar pravde Zoran Pažin kazao da je povjerenje u Tužilaštvo na nedopustivo niskom nivou.

"Ja ne vjerujem da je to izjavio gospodin Pažin. Mislim da bi on dao izjavu u kojoj bi se zahvalio Specijalnom državnom tužilaštvu i timu koji su ozbiljno spriječili dalji odliv državnog novca i  urušavanje bankarskog sistema. Pa bi nas pohvalio zato što smo spriječili aktivnosti u odlivu državnog novca, više desetina miliona. Razbili smo kriminalne grupe, rasvijetlili ubistva. Spriječili smo odliv novca samo 60 miliona, prijateljske zemlje smo zaštitili za 300 miliona. Ako je nešto drugo izjavio onda je pogriješio", kazao je Katnić.

"Ja i Pažin smo vrlo bliski prijatelji, ali možemo da imamo različita mišljenja", dodao je Katnić. 

Pažin je ranije saopštio da je neozbiljno očekivati da crnogorska vlada daje odgovore na pitanja o kvalitetu rada tužilaštva. Podsjetio je da je uloženo mnogo u edukaciju sudija, tužilaca, agencija. Kazao je da u narednom periodu, trebalo bi insistirati na evaluacijji znanja kao posljedice edukacije, dodajući da je cilj edukacije povećan nivo stručnosti i profesionalizma i u krajnjoj liniji ostvarenje koristi za građane.

"Treba pogledati otvoreno istini u oči i reći da je nivo povjerenja u tužilaštvo na nedopustivo niskom nivou", istakao je ministar Pažin.

Slavoljub Stijepović dio je dva različita postupka

Katnić je kazao i da je protiv Slavoljuba Stijepovića pokrenut poseban postupak, odvojen od postupka koji je pokrenut u vezi sa snimkom koji je dospio u javnost.

''Mi smo saopštili da je proširena istraga za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca putem pomaganja protiv te osobe. To nije 97.000, i to nije taj postupak, to je drugi postupak i drugi novac'', saopštio je Katnić.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније