Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 10. 2019. 22:07   >>  22:04

MUP SAOPŠTIO

Posvećen rad, uspješna zaštita od požara

Posvećen rad subjekata u sistemu zaštite i spašavanja doprinio uspješnoj sezoni sa aspekta zaštite od požara, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

 

"Službe zaštite i spašavanja su tokom protekle požarne sezone, u saradnji sa ostalim učesnicima sistema, reagovale blagovremeno i profesionalno, a građani su se odgovorno odnosili prema njihovim uputstvima", ocijenjeno je na sastanku ministra Nuhodžića sa predstavnicima lokalnih službi zaštite i spašavanja, saopštio je MUP.

Na sastanku je, kako se navodi, konstatovano da su, i pored povoljne meteorološke situacije, svi subjekti u sistemu uložili značajne napore i svojim koordiniranim angažovanjem na terenu učinili da sezona bude uspješna sa aspekta zaštite od požara.

Tome je, kako je saopšteno, doprinijela i bolja kadrovska i materijalno-tehnička pripremljenost službi.

Nuhodžić je ovom prilikom iskazao veliko poštovanje pripadnicima lokalnih službi, koji su svojim preventivnim aktivnostima, ali i operativnošću u konkretnim situacijama dali doprinos na suzbijanju požara na otvorenom prostoru.

“Posebno pozdravljam ućešće građana, koji su, poštujući preporuke nadležnih organa i svojim aktivnim djelovanjem uticali da požara bude znatno manje nego prethodnih godina. Vjerujem da ćemo u tom pogledu nastaviti i kada su drugi hazardi u pitanju i da ćemo i dalje biti saradnici i saveznici u zaštiti od elementarnih i drugih nepogoda“, naglasio je Nuhodžić.

Zaključeno je da je uspješna sezona podsticaj da se dodatno ojača rad svih službi i institucija koje imaju obaveze u sistemu zaštite i spašavanja i preduzmu neophodne mjere, kako bi se na još kvalitetniji način suočili sa izazovima u oblasti zaštite od svih vrsta hazarda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније