Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 10. 2019. 16:02 >> 15:59

ULAGANJA SE NASTAVLJAJU

Gusinje dobilo sportske terene vrijedne 350.000 ‎€

Ministar prosvjete Damir Šehović otvorio je u Gusinju sportske terene kod škole "Džafer Nikočević", čija je vrijednost oko 350.000 eura. On je naglasio da je u obrazovnu infrastrukturu te opštine u prethodne dvije godine uloženo oko 400.000 eura.

Tereni su izgrađeni investicijom Ministarstva prosvjete i fondacije “Gusinje” iz Njujorka.

Kako je najavio ministar, slijedi rekonstrukcija vrtića, te gradnja sportske školske sale u Gusinju. Taj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, od oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnom mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za tu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, kao i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa.

Za tu investiciju Ministarstvo je izdvojilo oko 280.000 eura, a Fondacija preostali dio sredstava.

“Želim da iskažem posebnu zahvalnost Fondaciji `Gusinje` iz Njujorka koja je i inicirala ovaj projekat i u jednom dijelu ga i finansijski podržala, čime je pokazala da je prepoznala važnost ulganja u zavičaj, a složićete se da je ulaganje u obrazovanje i najmlađe najisplativija investicija jednog društva”, istakao je ministar.
 
Šehović je najavio i da će Vlada u narednim godinama, kroz Kapitalni budžet, graditi i školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura.

 “Kad već govorim o planiranim projektima za opštinu Gusinje, zadovoljstvo mi je da najavim da je za naredni period planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu. Takođe, škola `Džafer Nikočević` je kandidovana za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja „Višnjevo“, koja akođe pripada ovoj školi.


 
Predsjednica Opštine Anela Čekić je istakla da izgradnja tih terena predstavlja "još jedan u nizu projekata koji se realizuju na teritoriji Gusinja, čime zaokružujemo svoju osnovnu infrastrukturu.”

Predstavnik fondacije "Gusinje" Sulejman Đombalić je kazao da je ta organizacija od osnivanja posebnu paznju usmjeravala na pomaganje gusinjskoj osnovnoj školi, kako kroz donacije u vidu računarske opreme, tako i kroz kupovinu inventara za Školu.

"Takođe, nekoliko godina zaredom smo nagrađivali lučonoše, ali i obezbjeđivali donacije u vidu knjiga i pribora za učenike čitave skole, a posebno i poklon- pakete prvacima”, istakao je on. 

 Direktor Škole Šerif Feratović zahvalio je Ministarsstvu, Fondaciji i svima koji su pomogli realizaciju ove investicije.

“Cilj izgradnje Terena je prilično jasan, a to je `U zdravom tijelu zdrav duh`. Terenima smo obradovali najmlađe i njihove roditelje, ali i omladinu i rekreativce. Naravno i mi, prosvjetni radnici, ćemo sa zadovoljstvom koristiti Terene. Siguran sam da će bavljenje sportom našu omladinu udaljiti od poroka i loših navika”", poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније