Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 09. 2013. 15:48 >> 08:32
1

VLADA ODBILA PETICIJU

Akademija neće nositi ime S.Šćekića

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, odbila peticiju da Policijska akademija u Danilovgradu nosi ime ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Razmatrajući peticiju o promjeni naziva JU Više stručne škole „Policijska akademija'' u Danilovgradu, Vlada je na predlog Ministarstva prosvjete odlučila da navedena peticija ne bude prihvaćena.

Iz Vlade je saopšteno da je odluka utemeljena na opredjeljenju Ministarstva prosvjete da nazive obrazovno-vaspitnih ustanova određuje prema najznačajnijim datumima iz istorije i kulture Crne Gore, a ne prema liku i djelu istaknutih pojedinaca, kao i na uporednoj praksi, imajući u vidu da policijske akademije u okruženju ne nose imena zaslužnih policijskih službenika. 

''Iskazano je puno poštovanje za lik i djelo pokojnog policijskog službenika Slavoljuba Šćekića, uz podsjećanje da je u krugu Policijske akademije 2006. postavljena njegova bista. Odluka je usvojena većinom glasova, uz izuzeto mišljenje dva člana Vlade'', navodi se u saopštenju.

Sestra ubijenog policajca, Slavica Šćekić je na svom Fejsbuk profilu objavila da je razočarana tom odlukom i navela da je Vlada donijela sramnu odluku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније