Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

01. 11. 2019. 11:00 >> 10:59

SAVJET TRAŽI

Tužilaštvo da se oglasi o istrazi protiv policajaca

Sporost tužilačke istrage u slučaju postupnja policije prema Aleksandru Čaki Ivanoviću i Đ.R. negativno se održava na povjerenje javnosti ne samo u krivično-pravnu zaštitu već i na ugled policije, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet za građansku kontrolu rada policije ranije je ocijenio da je policija prekoračila ovlašćena kada je 3. aprila, nakon utakmice Sutjeska-Budućnost, pendrekom po glavi udarila vođu Varvara Aleksandra Čaku Ivanovića, koji je u međuvremenu osuđen na kaznu zatvora od godinu dana zbog napada na službenika policije.

Savjet je, kako navode, isključivo nadležan da ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja, ali, kako dodaju, u izuzetnim okolnostima komentariše i aktivnosti drugih državnih organa koje su u direktnoj vezi sa kredibilitetom policije i zaštitom prava javnosti da zna.

“Odluka ODT u Nikšiću je važna i zbog blagovremene suspenzije policijskih službenika od obavljanja dužnosti. Njihovo privremeno udaljavanje do okončanja postupaka je od primarne važnosti za potvrdu kredibiliteta”, , saopšteno je iz Savjeta.

Kažu i da krivični postupci protiv građana zbog napada na službeno lice traju mnogo kraće nego postupci protiv policijskih službenika koji se dovode u vezu sa zlostavljanjem i mučenjem građana.

“Savjet poziva ODT u Nikšiću da se javno oglasi o statusu istraga zlostavljanja u ova dva konretna slučaja i ukaže na moguće probleme u izviđaju ukoliko oni postoje”, poručuju iz Savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније