Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio. O.Z. ]

01. 11. 2019. 14:56   >>  14:55

OSUDA NAPADA NA KRSTIĆ

"Zaštititi ženu koja se bori da prehrani porodicu"

Opština Berane, Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportski centar najoštrije osuđuju napad na radnicu Sportskog centra Jelenu Krstić.

Jelena Krstić, radnica na održavanju čistoće, koja je zaposlena u Sportskom centru, angažovana je 29. oktobra od strane Sekretarijata za sport, kulturu i saradnju sa NVO da očisti prostorije Omladinskog kluba koje se nalaze na stadionu malih sportova.

"Dok je pomenuta Krstić pokušavala da uđe u prostorije, koje su u tom trenutku bile zaključane, kako bi ih očistila i pripremila za nastavak aktivnosti u periodu između 14.30 i 15 sati fizički je napadnuta. Samohrana majka dvoje djece, koja se u tom trenutku nalazila na radnom zadatku, isprebijana je od strane osobe koja je bila u alkoholisanom stanju", saopštio je ekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju NVO Goran Folić.

Navodi da je Krstić teško povrijeđenja i da se nalazi na liječenju u opštoj bolnici "Dr Nika Labović" u Beranama.

"Pored teških povreda koje je zadobila, osjeća ogroman strah za svoju i bezbjednost svoje maloljetne djece. Sve ovo se dešavalo u strogom centru grada, na mjestu na kojem se kako sam već naveo okuplja mnogo mladih ljudi. Napadač je priveden i dan nakon događaja pušten", kaže Folić.

Podsjetio je da su nedavno zapaljeni automobili načelnika Komunalne policije, a u kratkom vremenskom periodu nakon toga i glavne gradske arhitektice.

"Znači li sve ovo da radnici lokalne samouprave ne mogu slobodno da obavljaju svoje radne zadatke, da oni i njihove porodice ne mogu slobodno da se kreću gradom? U nekim drugim slučajevima čitav državni aparat bio je spreman da „preore“ Berane kako bi se počinioci našli i kaznili. Očekujemo od državnih organa, nevladinih organizacija i široke društvene zajednice da po ugledu na slučaj Tomkić i u ovom slučaju stane u zaštitu žene koja se bori da prehrani svoju porodicu", poručio je Folić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније