Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

02. 11. 2019. 08:12   >>  08:12 10

BOŠKOVIĆ I JURETIĆ

"Sve je namještaljka"

Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić smatraju da im je slučaj navodnog reketiranja biznismena Boška Nenezića namješten i da su snimci, kako kažu, „ispresijecani“.

Bošković je kazao Pobjedi da zna da je sve namještaljka i da zna zbog čega se „onaj čovjek ponaša onako i sa kojim motivacijama dolazi“.

"Niko njemu ništa nije tražio, snimci su svi ispresijecani, tehnički nema uslov da bude tako prihvaćeno. S druge strane ima li neko pravo da vas snima, vašu privatnost. Nijesmo bili na službenoj dužnosti nego je to bilo privatno tamo gdje ja živim" - kazao je Bošković, a prenosi Pobjeda.

Dodao je i da je sada skeptičan kada sa bilo kim razgovara telefonom.

"Ova prisluškivanja i ove stvari su uslovili da nemam komoditeta i koncentraciju da govorim nešto o nečemu što ima ozbiljnu konotaciju. Ima tu detalja da bi se moglo i objasniti i obrazložiti. Ja sam bio čovjek potpuno komotan, liberalan po svim ponašanjima dok nije ovo počelo da se manifestuje na ovaj način. Sad sam dobio paranoju da se oslobodim i pričam sa nekim o nečemu da on to ne bi na svoj način predstavio" - istakao je Bošković.

Tvrdi da je Nenezić na snimku citirao jednu verziju povezanu sa njim iz svojih potreba sa svojim obrazloženjima, i to je predstavio kao poslovni razlog.

"I svi mi imamo pravo, da prepoznamo nešto kao mogućnost za poslovnu saradnju i pitanje je nešeg senzibiliteta koliko smo mi suptilni da to odvojimo od nadležnosti. Zbog povjerenja u nekog došao sam u ovu situaciju. Ali taj čovjek sve vrijeme ima drugu namjeru i on nije ugrožen, uopšte nije neko ko je naivan" - ističe Bošković, dodajući da je taj čovjek imao namjeru i da je s tom namjerom i realizovao to što je htio.

Bošković tvrdi kako je bio ucjenjivan.

"Ucjenjivali su me tamo, tražili od mene da propuštam to što su gradili neke objekte. Ali, ja sam im rekao: „Momci ako imate potrebu vi iskoristite sve to što imate tamo“, ali nijesam znao da je to ovoliko i ovako" - naglasio je Bošković.

Kaže i kako biznismen Nenezić nije sam i da „tu postoji ekipa“.

"Ovo je nešto što nije preporučljivo nikome. Sad treba da branim neku sliku koja je na svoj način napadnuta opravdano. Tamo jedan detalj nije efektuiran, a to je da tamo nije bilo para, to je samo moja torbica i moja pare" - istakao je Bošković.

Kategoričan je da je afera proizvod toga što je odbijao da povuče prijavu protiv ljudi koji navodno stoje iza ovog snimka.

Kaže i da je znao da postoji taj kompromitijući materijal i pita zašto mediji otvaraju tu aferu, ako „policija i Tužilaštvo nijesu pokrenuli postupak“.

I njegov kolega Vladan Juretić je kategoričan da nije kriv i dodaje da nadležni treba da ispitaju slučaj do detalja.

"Pozivam ih da postupaju po svojoj dužnosti i da deteljno ispitaju slučaj. Ja sam na raspolaganju i nikakve tu moje krivice nema. Nema nikakve zloupotreba, ali neka nadležni organi sve ispitaju, oni su pet mjeseci vodili postupak i nije se ništa moglo dokazati. Sve je namještaljka" - tvrdi Juretić.

Podsjećamo, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je juče ostavku na tu funkciju nakon što je prikazan video-snimak trenutka kada dvojica građevinskih inspektora MORT-a Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније