Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2019. 16:16   >>  10:10 2

BEGOVIĆ I ŠOĆ

Nema političke volje za izbor VDT-a

Za Vrhovnog državnog tužioca do sada su se prijavila dva kandidata - Blagota Mitrić i Danijela Marković. Iako se kandidati mogu prijavljivati i u ponedjeljak, kada ističe rok, sagovornici TVCG, advokat Dragan Šoć i predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, smatraju da ni ovog puta neće biti izabran, jer za to ne postoji politička volja.

Prilog Tanje Perović, TVCG

“Uz dužno poštvanje svih koji su se prijavili ili eventualno onih koji će se prijaviti, više i uopšte nije važno ko je kandidat za VDT-a, rekoh, kod ovakvog političkog ambijenta ko god bi se pojavio u CG iz reda uglednih pravnika, uvijek bi mu se našla mana, ne zbog toga što on zaista ima mane, i što ne zaslužuje da bude CDT, nego zbog toga što se smatra ili da je dijelom njihov ili onih drugih, a upravo zbog toga ne bi bilo dovoljno za one famozne dvije trećine koliko je potrebno za izbor VDT-a, što je stvarno jedan vrlo kvalifikovan i ozbiljan kriterijum za izbor: Mora postojati jedna prava politička volja da se u takvim uslovima i pri takvom kriterijumu izabere VDT”, smatra Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore. 

Advokat Dragan Šoć kaže da ne vjeruje da u političkom ambijentu koji vlada u CG, bilo ko može da dobije prolaznost.

"Ne zbog toga što ljudi ne znaju taj posao ili su loši kandidati, nego je prosto politika situacija takva da se preko Sudskog savjeta, Tužilačkog svajeta ili bilo kojeg organa čiji se članovi biraju u Skupštini, neki drugi politički računi namiruju, što je naravno na štetu funkcionisanja ovih organa”, naveo je Šoć.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније