Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

07. 11. 2019. 07:51   >>  14:07 2

40 GODINA KARIJERE

Kovačević: Digitalizacija donosi vrhunsku rasvjetu

Zoran Kaćo Kovačević skoro 40 godina zadužen je za rasvjetu u Javnom servisu. Za sebe kaže da je dijete RTCG, jer je njegov otac jedan od pionira Radija, a potom i TVCG.

Kovačević kaže da je upravo svjetlo najdelikatniji posao prilikom snimanja.

"Ako nije rasvjeta dobra, ako lica nijesu čista, ako ne mogu da pokažu i da vidimo tu emociju, onda nijesmo ništa uradili“, kaže Kovačević, rukovodilac Sektora rasvjete u TVCG.

U 40 godina dugoj karijeri radio je sa mnogim poznatim ljudima iz oblasti filma i televizije.

"Kada je Bred Pit prvi put stao ispred kamera, zahvaljući Božidaru Nikoliću, bio sam u ekipi rasvjete, tako da smo i ja i on dijelili te početke na filmovima, on traje, a i ja trajem", ističe Kovačević.

On kaže i da je u susret digitalizaciji, najavljenoj za 27. novembar, Javni servis dobio rasvjetu koja je vrhunac tehnologije.

Kovačević ističe da su direktori fotografija i snimatelji uvijek zadovoljni kada dođu u magacin rasvjete u TVCG i vide tehniku i ljude koji rade tamo.

U TVCG je, navodi Kovačević, radio sve značajne i velike projekte.

Radio je, ističe, i sa svim poznatim jugoslovenskim i crnogorskim glumcima, kao i sa svim poznatim rediteljima.

"Istakao bih seriju "Oriđinali“, koju sam radio kao vođa ekipe rasvjete. Radio sam sa svim direktorima fotografija od Tomislava Pintera, Sava Jovanovića, Radeta Vladića, Milana Tvrdišića, sa svima njima sam radio kao i sa mladim profesorom Reljom Erakovićem i sa svim ostalim koji su bilo šta snimali u Crnoj Gori“, kaže Kovačević.

"Na kraju moje karijere osalo mi je samo da sa profesorom Radoslavom T. Stanišićem idem po festivalima i da dobijamo nagrade“, zaključuje Kovačević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније