Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

05. 11. 2019. 08:29 >> 08:28
1

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Besplatni i zdravi obroci za đake

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počinje podjelu besplatnih, zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Djeci će se tokom školske godine dijeliti besplatni proizvodi u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života, a  program će podrazumijevati i edukativne aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Program će se sprovoditi u osnovnim školama "Vuko Jovović" iz Danilovgrada, "Radomir Mitrović, "Vukašin Radunović" i "Vuk Karadžić" iz Berana, "Risto Ratković" i "Marko Miljanov" iz Bijelog Polja i "Risto Manojlović" iz Kolašina.

Isporuka zdravih obroka počeće u školama u u Danilovgradu, u Bijelom Polju i u Kolašinu.

Promociji Programa u školi "Vuko Jovović" u Danilovgradu prisustvovaće ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Stjepović kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Opštine Danilovgrad, kao i proizvođači koji su iskazali interesovanje da učestvuju u Programu.

"Narednih dana, podjela zdravih obroka će se realizovati i u ostalim odabranim školama, sa dinamikom jednom sedmično. Cilj je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je realizaciju programa, koji je vrlo popularan u zemljama EU, Ministarstvo definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније