Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

06. 11. 2019. 17:20   >>  23:23 4

POPLAVE

Evakuisani mještani iz nikšićkog sela Broćanac

Osam osoba iz dva domaćinstva Nikolića u selu Broćanac kod Nikšića, gdje je najsloženija situacija koju je prouzrokovalo nevrijeme, evakuisano je u poslijepodnevnim satima, javila je agencija Mina.

 

Prilog Darka Bulatovića, TVCG

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević rekao je da se njihova ekipa u popodnevnim satima vratila u Broćanac kako bi čamcem prevezla ljude kod rodbine u Nikšić.

”Dobili smo veći čamac od Direktorata za vanredne situacije, sa kojim smo u stalnom kontaktu, i naša ekipa otišla je ponovo u selo kako bi ovog puta evakuisala žitelje iz najugroženijih kuća”, rekao je Gardašević agenciji MINA.

U tom krševitom i bezvodnom selu destak kuća je odsječeno od puta, jer su brojne doline napunjene vodom u visini i više od deset metara, što ne pamte ni najstariji mještani.

Jedan od mještana Darko Nikolić rekao je da voda neprestano raste i da im je prvi sprat kuće od jutros pod vodom, a plaše se da će voda svaki čas prodrijeti i na gornji sprat.

Prema riječima Nikolića, poplavljene su i kuće njegovih stričeva Dragiše i Milorada, kao i susjedne kuće i pomoćni objekti.

I u selu Crnodoli voda je više od pola metra prodrla u kuću Dušana Markovića, kao i u pomoćne objekte odakle moraju evakuisati istoku.

U selu Miločani brojna domaćinstva i pomoćni objekti pod vodom su zbog izlivanja nabujalog Miločanskog potoka, a tamošnje područno odjeljenje osnovne škole „Ivan Vušović“ od ponedjeljka ne radi.

Padavine su oslabile u popodnevnim satima, ali je i u Mokroj Njivi, Glibavcu, Brezoviku, Gornjem Polju i Rastovcu situacija i dalje veoma teška, jer se voda približila ili prodrla u dio kuća i objekata.

Saobraćaj je ponovo prekinut od Dukla preko Brezovačkog mosta zbog izlivanja rijeke Zete.

Voda u Nikšiću je i dalje zamućena i preporučuje se njeno prokuvavanje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније