Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 11. 2019. 20:50   >>  20:50

PROKUVATI PRIJE UPOTREBE

Voda u Bijelom Polju nije za piće

Zbog zamućenja izvorišta Bistrice, građani Bijelog Polja koji se snabdijevaju vodom sa gradske vodovodne mreže trebalo bi da prokuvaju vodu prije upotrebe, saopšteno je iz bjeopoljskog vodovoda.

„Obavještavamo vas da je zbog obilnih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice i planine Bjelasice došlo do povećanja nivoa vode. Rezultati fizičko-hemijske analize pokazuju blago zamućenje vode na izvorištu Bistrice odakle snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje“, navode iz Vodovoda.

Iz Vodovoda savjetuju da se voda prije upotrebe prokuva i ostavi da se istaloži, a da se onda može piti.

„Napominjemo da se hlorisanje vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,30 do 0,40 mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode“, navodi se u saopštenju i dodaje da će građani biti redovno obaviješteni o eventualnim promjenama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније