Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

07. 11. 2019. 17:25 >> 17:30

OVE GODINE

Rasvijetljen 51 slučaj požara i eksplozija

Policija je ove godine registrovala 60 krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, od kojih su 51 rasvijetljena, saopštio je rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Centra bezbjednosti Podgorica Srđan Korać.

On je dodao da je u istom periodu rasvijetljeno pet krivičnih djela koja su počinjena u prethodne tri godine.

"Podnijeto je 48 krivičnih prijava protiv 53 osobe, od kojih su 33 uhapšene", rekao je Korać.

Kako je naveo, u istom periodu prošle godine rasvijetljeno je 24 odsto krivičnih djela, što znači da je u ovoj godini procenat rasvijetljenosti veći.

Korać je rekao da Uprava policije u skladu sa svojim nadležnostima usmjerenim na sprječavanje krivičnih djela i zaštiti građana i imovine u kontinuitetu prati i analizira bezbjedonosne pojave i događaje.

Prema njegovim riječima, na osnovu toga policija planira preduzimanja mjera i radnji usmjerenih na očuvanje unapređenja ukupnog bezbjedonosnog ambijenta.

"Dodatnu dimenziju u sukobu kriminalnih grupa daje i promjena modusa samog izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija koja se ogleda u korišćenju eksplozivnih naprava jake razorne moći", pojasnio je Korać.

Kako je kazao, promjena modusa izvršenja navedenih krivičnih djela stvara nove izazove koji se postavljaju pred organe za sprovođenje zakona u dijelu koji se odnosi na prevenciju, rasvjetljavanje i prikupljanje dokaza neophodnih za nastavak procesnih aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније