Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

07. 11. 2019. 20:12   >>  20:18 1

PROBLEMI U STRAŠEVINI

Smrad i životinjski otpad razbjesnili mještane

Mještani Straševine u Nikšiću pobunili su se tražeći od nadležnih da hitno reaguju nakon što su iz farme piladi "Novi monteživ" u neposrednoj blizini njihovih domova odložili velike količine životinjskog otpada.

Veterinarska inspekcija je juče naložila zatvaranje jame, uz konstataciju da su vlasnici ipak ispoštovali proceduru odlaganja organskog otpada.

Iz fabrike za Javni servis kažu da su prinuđeni da tu odlažu otpad, ali da sve rade po propisima, te da svakako traže alternativno rješenje.

Prizori životinjskih ostataka i nesnosan smrad juče su razbjesnili mještane koji žive u neposrednoj blizini fabrike za proizvodnju pilećeg mesa “Novi monteživ”, u Straševini.

Mještani kažu da već mjesecima mole vlasnike da promijene lokaciju, ali da je jučerašnji incident bila kap koja je prelila čašu.

“Da se ta rupa zatrpava redovno svaka čast, ali stoji po 20 dana otvorena rupa. Nose ptice, raznose psi, nema ni ograde nikakve, smrad nepodnošljivi se širi”, kaže za TVCG mještanin Straševine.

Zabrinuti mještani zvali su veterinarsku inspekciju koja je odmah reagovala.

“Ja sam na licu mjesta zatekla organski otpad koji se vidi, ali je bio posut dezinfekcionim sredstvima. Upoznala sam vlasnika firme da to nije dovoljno da se odradi zatrpavanje tog otpada. Ja tvrdim da to više nije opasnost za zdravlje ljudi koji tu borave”, kazala je Slavica Sudžum, veterinarska inspektorka.

Iz kompanije “Novi monteživ” ističu da su ispoštovali sve zakonske procedure u ovoj situaciji, te da su prinuđeni da zakopavaju organski otpad u blizini fabrike, jer im je Komunalno preduzeće otakazalo usluge prevoza do deponije.

Mještani poručuju da neće dozvoliti dalje odlaganje otpada u blizini njihovih domova, jer , kako kažu, strahuju za svoje zdravlje.

Firma “Monteživ” otvorena je prije tri godine, a bavi se proizvodnjom pilećeg mesa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније