Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

10. 11. 2019. 18:53   >>  18:51

BELLA BOKA

Redovna brodska linija i u zimskim mjesecima

U Bokokotoskom zalivu će i u zimskim mjesecima postojati redovna brodska linija, koju će brodovima Graciana i Elettra organizovati kompanijia Bella Boka.

Iz te kompanije su kazali da je putnike na liniji Herceg Novi - Tivat – Perast prethodnih dana prevozio njihov gliser Don Amon, jer je Graciana bila na redovnom servisu, prenosi Radio Jadran.

Red vožnje i cijena su bili isti, samo što su putnici stizali brže.

Predstavnici kompanije Bella Boka saopštili su da će brodovi Elettra i Graciana tokom narednih mjeseci ploviti svaki put kada to dozvole vremenske prilike. Oni su dodali i da su izuzetno zadovoljni sa prva tri mjeseca rada, o čemu svjedoče i pozitivni komentari lokalnog stanovništva i turista.

„Od 20. avgusta do kraja oktobra Graciana i Elettra prevezle su više od pet hiljada putnika, što samo potvrđuje činjenicu da je naš vid javnog prevoza brodovima probudio ogromno interesovanje“, rekli su predstavnici menadžmenta.

Kada je riječ o troškovima održavanja brodova, oni su naveli da je u pitanju pilot faza projekta u kojoj svjesno ulažu novac kako bi napravili idealan tim koji će ubuduće imati bolje rezultate sa više linija i brodova.

„Naš plan od starta je da saobraćamo i tokom zime, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju. Upravo u tom pravcu i planiramo dalji razvoj projekta, sa novim brodovima koji će biti spremni za vjetar i kišu. Komfor i bezbjednost putnika su nam na prvom mjestu i u tom pravcu želimo da razvijamo projekat“, rekli su predstavnici kompanije.

Oni su dodali da u ovoj fazi provjeravaju mogućnost za vožnju u težim uslovima kako bi od naredne zime omogućili bolju uslugu javnog prevoza.

„U tom smislu nadamo se i očekujemo da će nam opštine Tivat, Herceg Novi i Kotor pomoći i napraviti stanice na našim stajalištima kako bi putnici mogli da čekaju brodove, a da pritom ne kisnu“, rekli su iz menadžmenta.

Graciana je bila na redovnom servisu i narednih dana će ponovo biti u pogonu. Pošto je riječ o hibridnom brodu sa elektro i dizel motorom, specifičnoj kombinaciji, za očekivati je bilo da se prvih nekoliko mjeseci mogu destiti manji kvarovi, objasnili su iz Bella Boke.

„Graciana je hibridni brod sa elektro i dizel motorom, zato je normalno da u minimalnim količinama troši gorivo. Naš drugi brod Elettra ima samo elektro motor koji za napajanje koristi samo energiju Sunca. Za sljedeću sezonu planiramo da našu flotu pojačamo sa dva do tri ekološka broda sa najmodernijom tehnologijom i novim stanicama, koje ćemo utvrditi nakon detaljne analize i želja lokalnog stanovništva“, rekli su predstavnici kompanije.

Bella Boka trenutno zapošljava 11 osoba, dok u narednoj godini planiraju da prošire tim na 30 zaposlenih.

Projekat obnove redovnog putničkog brodskog saobraćaja u zalivu, vrijedan oko 4,5 miliona eura, realizuje se uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, Privredne komore i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније