Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 09. 2013. 17:22 >> 17:22

DO 21 SAT

Parking dan u Kotoru

Kotorska NVO "Expeditio" organizuje, prvi put u Crnoj Gori, PARKING Day Montenegro, koji će se održati u Kotoru, na parkingu „Riva" (ispred Starog grada), danas od 17.00 do 21.00 časova.

Parking dan je događaj koji se održava jednom godišnje širom svijeta. Tog dana, građani, umjetnici, NVO aktivisti i svi zainteresovani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore.

Saradnica u NVO Expeditio, Tatjana Rajić, kazala je za radio Jadran  da je cilj ove manifestacije da se ukaže na potrebu većeg broja otvorenih javnih prostora, ali i da se ujedno vidi koliko smo kreativni.

"Ideja je da se pokaže da jedan mali prostor može da se pretvori u građansko i zanimljivo mjesto i da se ukaže na potrebu većeg broja maštovitih otvorenih prostora u našim gradovima", kazala je Rajić.

Ona je dodala da će posjetioci na parkingu Riva ispred starog grada moći da vide preko 30 ideja za osmišljavanjem javnog prostora. Obilježavanju manifestacije pridružile su se brojne NVO, ali i Vatrogasna jedinica Kotora, Planinarski kljub Vjeverica i drugi.

"Parking Day" u Crnoj Gori realizuje se kroz projekat „ECLECTIS" koji sprovodi NVO Expeditio.

Projekat se sufinasira kroz „Program Kultura 2007-2013" Evropske unije. Aktivnost je dodatno finansirana kroz projekat „Promocija principa održivog razvoja u javnim prostorima Boke Kotorske" čiji je donator Rockefeller Brothers Fund.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније